JORDAN NOVA GODINA 2020 - Termin: 26.12. – 04.01. / 9 noći - BEE | Business Ways

JORDAN NOVA GODINA 2020 – Termin: 26.12. – 04.01. / 9 noći

JORDAN NOVA GODINA 2020

Jordan je pun romantičnih asocijacija, koje su počele privlačiti gomile znatiželjnika. No svejedno, Jordan je zadržao svoju staloženost i mirnoću, a ujedno, stanovnici Jordana mogu se bez pretjerivanja svrstati negdje blizu vrha ljestvice gostoljubivih domaćina na svijetu. Službenog imena Hašemitska Kraljevina Jordan, graniči s Izraelom na zapadu, gdje protječe i rijeka Jordan, koja se ulijeva u Mrtvo more čija je obala najniža tačka na površini zemlje. Nova godina je savršena prilika za obilazak ove prekrasne zemlje…

 

Termin: 26.12. – 04.01. / 9 noći

Prevoz: avion

 

CIJENE ARANŽMANA:

Broj putnikaCijena za rane rezervacije

do 15.08.

Cijena za rezervacije

 

minimalno 25 putnika1990 KM2190 KM
minimalno 15 putnika 2190 KM2290 KM

 

 

 

Aranžman uključuje:                                                                                                           Aranžman ne uključuje:

* avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul –Amman – Istanbul – Sarajevo       * PZO i fakultativne izlete

* smještaj u hotelima 3* I  4* u dvokrevetnim sobama, sa doručkom, 31.12.         * doplata za 1/1 sobu (KM)

večera uključena                                                                                                               * aerodromske taxe i TSC (279 Euro)

* transferi i izleti iz programa                                                                                            * ulaznice tokom izleta

* pratilac grupe (sa min. 15 bukiranih putnika)

* transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Jordanu

* jordanska viza  i organizacija putovanja

* obilazak Ammana

* izlet u Madaba, Planina Nebo, Kerak

* ulaznica za Wadi Rum

 

 

KRATAK OPIS PUTOVANJA:

  1. DAN / 26.12.2019 / Sarajevo – Istanbul

Okupljanje putnika 2 sata prije leta na sarajevskom aerodromu. Let za Istanbul u 20:20 sati na liniji TK1026. Dolazak u Istanbul u 00:20 h po lokalnom vremenu.

  1. DAN / 27.12.2019. / Istanbul – Amman  – city tour

Nastavak leta za Amman u 01:40 h  na liniji TK814. Slijetanje u Amman– glavni grad Kraljevine Jordana, u 03:05 h (ujutro). Po dolasku doček od strane lokalnih partnera, te vožnja prema hotelu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor . Noćenje u hotelu.

 

  1. DAN /  28.12.2019 /  Amman- Jerash & Ajloun – Amman 

Nakon doručka u hotelu, polazimo na cjelodnevni fakultativni izlet u Jerash i Ajloun, udaljeni oko 48 km od Ammana. Jerash, kojeg mnogi nazivaju “Pompeijima Istoka”, najbolje je očuvani rimski grad, gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama.  U gradu ćete pronaći 14 crkava koje datiraju još iz bizantijskog perioda. Nastavak obilaska Ajlouna. Povratak u Amman i noćenje u hotelu

  1. DAN / 29.12.2019./ Amman – Madaba – Planina Nebo – Kerak – Petra

Nakon doručka, krecemo ka Petri uz  cjelodnevni obilazak Madabe i planine Nebo. Vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu odakle je Mojsije (Musa a.s.) gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Za lijepa vremena sa planine se pruža fascinantan pogled na Mrtvo more i jordansku dolinu. Nastavak vožnje ka Petri. Noćenje.

  1. DAN / 30.12.2019. / Petra

Doručak u hotelu te fakultativni cjelodnevni obilazak Petre. Petra, jedno od 7 svjetskih čuda koja predstavlja krunu putovanja Jordanom.. Krećemo u obilazak čuvenog “ružičastog” grada isklesanog u visokim crvenim stijenama, Petri. Ovo je najveća znamenitost Bliskog istoka koja je od Europljana bila skrivena sve do početka 19. vijeka, kao tajna koju su ljubomorno čuvali Beduini. Ovaj mistični grad su prije više od dvije hiljade godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama.

Za ahvaljujući svojoj bogatoj historiji, nevjerovatnoj ljepoti i odličnoj očuvanosti, Petra je uvrštena na listu svjetskog naslijeđa UNESCO-a.  Od turističkog centra do ulaza u najdramatičniji i najinspirativniji prirodni prolaz na svijetu, stiže se jašući na konjima ili pješke. „Vrata Petre“ – Sik je  dugačak oko 2 kilometra i krivudav je prolaz između masivnih stijena. Ukrašavaju ga prirodne skulpture, ostaci starih mostova i nekoliko bareljefa. Na izlazu iz Sika je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN / 31.12.2019 / Petra – Wadi Rum

Nakon doručka u hotelu nastavljamo svoje putovanje prema spektakularnom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Wadi Rum je netaknuta od strane civilizacije, pustinja Jordana, izuzetne ljepote. Vjetar i sunce su hiljadama godinama formirali jedinstvene stjene, tjesnace I kanjone. U pustinji se mogu naći i planinari i ljubitelji istorije jer je tu i najviša tačka zemlje Džebel Rum (1754 metra). Neki crteži na stijenama su stari više od četiri hiljade godina pa nije ni čudo da je Wadi Rum od 2011 godine na spisku svetske baštine UNESCO-a.Tamo i danas žive beduinska plemena sa kamilama koja imaju specifičan način života prilagođen lokalnim uslovima i stalnom potragom za vodom. Predlažemo vam dvosatni fakultativni uzbudljivi pustinjski jeep safari Smještaj u Camp. Večera I noćenje. Sretna Nova godina.

  1. DAN / 01.12.2020 / Wadi Rum- Aqaba

Nakon doručka I odjave iz hotela, nastavljamo naše putovanje prema Aquabi, jedinom jordanskom gradu koji izlazi na Crveno more. Dolazak u večernjim satima. Smještaj. Noćenje.

  1. DAN / 02.01.2020 / Aqaba – Mrtvo more

Nakon doručka u hotelu, odjava te fakultativni odlazak na čuveno Mrtvo more koje je poznato po tome što se nalazi na – 400 m nadmorske visine (ispod nivoa mora); mogućnost kupanja u nevjerovatno toplom moru i terapije ljekovitim blatom. Zbog velikog saliniteta (oko 30%) nemoguće je potonuti, a plivanje u Mrtvom moru je jedinstveno očaravajuće iskustvo koje možete doživjeti samo na ovom mjestu. Smještaj u hotel na Mrtvom moru. Noćenje

  1. DAN / 03.01.2020 / Mrtvo more –  Amman

Nakon doručka vožnja u Amman. Po dolasku obilazak Ammana: Citadela, Amfiteatar, centar grada te u zavisnosti od vremena fakultativni odlazak na Desert Castles. Dolazak u hotel. Noćenje.

  1. DAN / 04.01.2020 / Amman  – Istanbul – Sarajevo

Rani polazak na aerodrome. Let za Istanbul u 05:45 h. Slijetanje u Istanbul je u 09:20 h, te nastavak leta za Sarajevo na liniji TK1021 u 11:05 h. Slijetanje na sarajevski aerodrom planirano je u 11:05 h.

Za ovo putovanje vaze opci uslovi agencije Bee doo.

Your Details

Let us know how to get back to you.


How can we help?

Feel free to ask a question or simply leave a comment.