LISABON + BARCELONA NOVA GODINA 2020. AVIO ARANŽMAN 26.12.-02.01.2020. - BEE | Business Ways

LISABON + BARCELONA NOVA GODINA 2020. AVIO ARANŽMAN 26.12.-02.01.2020.

Lisabon, glavni grad Portugala, nalazi se na ušću rijeke Težo u Atlantik. Grad su osnovali Feničani, nakon kojih dolaze Rimljani, u čije vrijeme vladavine se Lisabon razvija u važnu luku i centar trgovine, nakon Rimljana dolaze Mavari pod čijom se vlašću još više razvija. U XVII vijeku grad pogađa veliki zemljotres kada je poginulo između 60 000 i 90 000 ljudi. Ipak, nakon višegodišnje obnove grad je uspio da povrati stari sjaj i svoje mjesto centra Portugala. Grad obiluje prelijepim građevinama nastalim uglavnom u periodu nakon zemljotresa 1755. godine. Izdvajaju se Lisabonska katedrala koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona i kula Belem odakle je Vasco de Gama započeo svoja istraživanja. Svojom raskoši, šepurenjem bogatstvima kolonijalnog doba, moćnih kraljeva, brojnim muzejima, ovaj grad će zasigurno izmamiti vaše uzdahe divljenja.

 

 1. DAN (Četvrtak, 26. Decembar 2019.) Sarajevo – Dubrovnik – Barcelona – Lisabon
  Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu I polazak u 06:00 za Dubrovnik. Polijetanje aviona za Barcelonu u 15:25 sati (let VY 7724). Dolazak u Barcelonu u 17:50 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 19:15 (let VY 8462). Dolazak u Lisabon u 20.15 sati po lokalnom vremenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

 1. DAN (Petak, 27. Decembar 2019.) Lisabon

Doručak. Fakultativno odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Nastavak obilaska glavnih gradskih trgova pješice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 1. DAN (Subota, 28. Decembar 2019.) Lisabon – Sintra – Kabo da Roka – Kaškaiš – Estoril – Lisabon
  Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vijekovima bio ljetna rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 vijeka. Nalazi se na brdu iznad mjesta Sintra a zbog svoje raskoši i ljepote je uvrštena na Uneskovu listu svjetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smješten na stjenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog vijenca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada

 

turističkom mjestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko ljetovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po

velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.

 

      4.DAN (Nedjelja, 29. Decembar 2019.) – Lisabon

Doručak. Slobodan dan, prilika za posjetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživjela veliku transformaciju povodom održavanja Svjetske izložbe Expo 98 – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi; ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.

 1. DAN (Ponedjeljak, 30. Decembar 2019.) Lisabon – Obidoš – Alkobasa – Batalja – Nazare –Lisabon
  Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni dio Portugala. Obidoš je najljepši i najbolje očuvan srednjovijekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad vjenčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog vjenčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvijećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. vijeka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije – kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najljepšim gotičkim reljefnim skulpturama u historiji portugalske umjetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobjede, najveće remek-djelo portugalske gotičke umjetnosti. Izgrađen je krajem 14. vijeka nakon portugalske pobjede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mjesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine djeluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mjesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mjesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.
 2. DAN (Utorak, 31. Decembar 2019.) Lisabon

Doručak. Dan sobodan za individualne aktivnosti I pripreme za doček Nove godine. Navečer odlazak na neki od brojnih trgova, barova, restorana. SRETNA NOVA GODINA. Povratak u hotel noćenje.

 1. DAN (Srijeda, 01. Januar 2020.) Lisabon – Barcelona

Doručak. Check out iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Barcelonu u 21:55 (let VY8465). Slijetanje u Barcelonu u 00:50. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

 1. DAN (Četvrtak, 02. Januar 2020) Barcelona – Dubrovnik

Doručak. Check out. Transfer do aerodrome. Let za Dubrovnik u 12:30 (let VY7723). Dolazak u Dubrovnik u 14:45. Transfer I povratak za BiH.

 

POSEBNA PONUDA ZA UPLATE DO 30.09.: 1499,00KM

FIRST MINUTE 01.10. – 01.11.: 1599,00 KM

REDOVNA CIJENA: 1699,00 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio kartu na relaciji Dubrovnik – Barcelona – Lisabon – Barcelona – Dubrovnik
 • Transferi autobusom Sarajevo – Aerodrom Ćilipi – Sarajevo
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu i Barceloni
 • Hotelski smještaj u Lisabonu, Hotel Vip Suites do Marques 4* ili sličan (6 noćenja sa doručkom)
 • Hotelski smještaj u Barceloni, Novotel Sant Joan Despi 4* ili sličan (1 noćenje sa doručkom)
 • Troškovi organizovanja putovanja,
 • Usluge vodiča

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 265 KM
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Lokalne turističke takse
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu

 

NAPOMENE:

 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
 • Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Agencija BEE d.o.o ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije Bee doo.

Your Details

Let us know how to get back to you.


How can we help?

Feel free to ask a question or simply leave a comment.