NOVA GODINA 2020. “ISTANBUL - BAJKA 1001 NOĆI” 29.12.2019. – 01.01.2020. (4 dana – 3 noćenja) - BEE | Business Ways

NOVA GODINA 2020. “ISTANBUL – BAJKA 1001 NOĆI” 29.12.2019. – 01.01.2020. (4 dana – 3 noćenja)

SPECIJALNA PONUDA ZA NOVU GODINU / DIREKTAN LET IZ SARAJEVA

NOVA GODINA 2020.
“ ISTANBUL… BAJKA 1001 NOĆI ”
29.12.2019. – 01.01.2020. (4 dana – 3 noćenja)

1.dan – SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak grupe na na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul u 12.00h. Dolazak u Istanbul, slijetanje u Istanbul u 15.45h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela smeštaj. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

2.dan – ISTANBUL
Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Poslijepodne slobodno do polaska na doček nove godine. Odlazak fakultativno u nacionalni restoran, večera, bogati novogodišnji program, turski folklor, trbušni ples, animacioni program… Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan – ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon krstarenja po Bosforu, fakultativni izlet u jedan od najstarijih dijelova grada Eyup i panoramsko uzvisenje Pierre Lotti. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4.dan – ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Fakultativni obilazak Dolmabahce palate, riznice blaga iz Otomanske imperije. Transfer do Internacionalnog aerodroma. Let u 19.30h na relaciji Istanbul – Sarajevo.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA
(za uplate avansa od 30% i prijave do 11. Novembar 2019.)
HOTEL 4* (zona Topkapi, Aksaray, Laleli…) – 499,00 KM

KATALOŠKA CIJENA ARANŽMANA
(za uplate avansa od 30% i prijave od 12. Novembar 2019.)
HOTEL 4* (zona Topkapi, Aksaray, Laleli…) – 699,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:
• Direktan let na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
• 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* ili slično u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
• Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
• Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:
•  Aerodromske takse 220,00 KM (plaćaju se u agenciji)
•  Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje (placanje u agenciji)
•  PANORAMSKO RAZGLEDANJE + TOPKAPI PALATA – 35EUR
•  KRSTARENJE BOSFOROM + DOLMABAHCE PALATA– 45 EUR
•  TURSKO FOLKLORNO VEČE – 45EUR
•  EYUP, MINUATURK I PIERE LOTTI – 25 EUR
•  TURSKO FOLKLORNO VEČE – DOCEK NOVE GODINE – 100EUR
•  Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)
•  Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM.

NAPOMENE:
• Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranzmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima.
• Popust za trecu osobu na pomocnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranzmana.
• Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
• BEE d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
• Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BEE DOO.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA(AVIO ARANŽMANI):
CLAN 4.
“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja – već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.
Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

 

Your Details

Let us know how to get back to you.


How can we help?

Feel free to ask a question or simply leave a comment.