NOVA GODINA 2020 VALENSIJA – MADRID - BARCELONA 29.12.2019. – 05.01.2020. (8 dana – 7 noćenja) - BEE | Business Ways

NOVA GODINA 2020 VALENSIJA – MADRID – BARCELONA 29.12.2019. – 05.01.2020. (8 dana – 7 noćenja)

HIT PUTOVANJE !!!

NOVA GODINA 2020
VALENSIJA – MADRID – BARCELONA
29.12.2019. – 05.01.2020. (8 dana – 7 noćenja)

Valensija – je grad koji je do sada oduševio sve naše putnike. Valensija je favorit iz drugog plana jer po mišljenju mnogih, možda je i najljepši španski grad. Jedno je sigurno – ovo je grad koji vrijedi posjetiti. Zato predlažemo da se upoznate sa ovim fantastičnim, gradom koji oduševljava ljepotom, atmosferom, arhitekturom, kako starom tako i novom jer je baš u ovom gradu najznačajniji moderni arhitekta Santjago Kalatrava se rodio i napravio spektakularni „Grad umjetnosti i nauke“. U ovom gradu nastalo je i čuveno špansko jelo paelja (paella).
Barselona, nesumnjivo jedan od najljepših gradova na svijetu, bila je domaćin najznajčajnijih događaja poput, Olimpiskih igara 1992, Svjetskog prvensta u fudbalu i košarci, najvećih svjetskih izložbi i kongresa. Grad je znamenit prije svega po svojoj arhitekturi, kojoj je najznačajnija djela dao Antonio Gaudi. Stanovnici Barselone ponosni su na sugrađanina koji im je podario čudesne građevine: katedrala „Sagrada familia“, kuće Mila i Batlo, park Guelj… pa se Barselona može doživjeti kao muzej arhitekture i umjetnosti.
Madrid je glavni grad Španjolske, te je dom Španjolske kraljevske obitelji, kao I španjolske vlade. U evropi poznat kao “Grad kraljeva”. To je moderna metropola I ekonomično I industrijsko središte u španjolskoj, s populacijom od gotovo 3,5 miliona ljudi, ujedno je I najveći grad u Španjolskoj. Madrid ima puno zanimljivih sadržaja koje nude kulturu I zabavu.

1.DAN – 29.12.2019. Nedjelja – BARSELONA – VALENSIJA
Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 06:00h. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Polijetanje aviona za Barselonu u 14:50h. Dolazak u Barselonu u 17:05h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do Valensije. Po dolasku smještaj u hotel 4*. Slobodno vijeme. Noćenje.

2.DAN – 30.12.2019. Ponedjeljak – VALENSIJA
Doručak. Organizovani obilazak grada. Obilazak započinjemo odlaskom na popularnu plažu Valensije, omiljeno turističko mjesto oivičeno palmama. Uz plažu se održavaju trke formule 1 i čuveni American Cup. Obilazak centralnog dijela grada: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posljedica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

3.DAN – 31.12.2019. Utorak – VALENSIJA – MADRID
Doručak. Polazak sa vodičem u šetnju, jer je u neposrednoj blizini hotela, „Grad umjetnosti i nauke“. Obilazak ovog nestvarnog i futurističkog kompleksu. „Grad umjetnosti i nauke“ je remek djelo slavnog Santiaga Calatrave, koji je i rođen u Valensiji. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valensije. Polazak prema Madridu u prije podnevnim satima. Dolazak u Madrid. Smještaj u hotel. SRETNA NOVA GODINA. Noćenje.

4. DAN – 01.01.2020. Srijeda – MADRID
Doručak. Organizovani obilazak Madrida: Oriente Trg, Plaza España, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mayor, slobodno vrijeme za šoping ili za istinske ljubitelje futbala mogućnost odlaska na Stadion Santiago Bernabeu. Ako mislite da je dan završen, naprotiv … vrijeme je za PARTY u jednom od najposjećenijih disko klubova. Noćenje.

5.DAN – 02.01.2020. Četvrtak – MADRID

Doručak. Vrijeme za slobodne aktivnosti, ili po želji, poludnevna pješačka tura ulicama Madrida. Specijalna dvosatna pješačka tura uskim ulicama Četvrti Moorish, Trg Santa Ana, piščeva četvrt gdje se nalazi I kuća Cervantesa, kuća Lope de Vega pretvorena u Muzej, Ulica Barkijo, Plaja del Ray “kuća sa sedam dimnjaka”, naselje Chueca, Palača Longoria, izgrađena u modernističkom stilu, Trg Barcelo sa Gradskom Vijećnicom iz 17.st.izgrađenom u stilu Baroka, komercijalna ulica, Fuencaral, Gran Via. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.DAN – 03.01.2020. Petak – MADRID – BARSELONA
Doručak. Check out iz hotela i polazak za Barselonu. Dnevna vožnja i dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i odmor. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrt, glavnom šetalištu Rambla,… Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN – 04.01.2020. Subota – BARSELONA
Doručak. Fakultativno, cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram “Sveta Porodica” najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Noćenje.

8.DAN – 05.01.2019. Nedjelja – BARSELONA – DUBROVNIK – SARAJEVO
Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barselone za Dubrovnik u 10:00h. Po slijetanju u 12:20h, nastavak putovanja do Sarajeva.

POSEBNA PONUDA ZA UPLATE DO 30.09.: 1399,00KM
FIRST MINUTE 01.10. – 01.11.: 1499,00 KM
REDOVNA CIJENA: 1599,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:
• Avio kartu na relaciji Dubrovnik – Barselona – Dubrovnik
• Transferi autobusom Sarajevo – Aerodrom Ćilipi – Sarajevo
• Transfer Barselona-Valensija-Madrid-Barselona
• Hotelski smještaj u Valensiji, hotel MEDIUM 4* ili slican (2 noćenja sa doručkom)
• Hotelski smještaj u Madrid, PULLMAN Madrid Airport&Feria 4* ili slican (3 noćenja sa doručkom)
• Hotelski smještaj u Barseloni, Novotel Sant Joan Despi 4* ili slican (2 noćenja sa doručkom)
• Obilasci prema programu
• Troškovi organizovanja putovanja,
• Usluge vodiča

CIJENA NE UKLJUČUJE:
• Aerodromske takse 195 KM
• Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
• Lokalne turističke takse
• Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu

NAPOMENE:

• Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
• Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.
• Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
• Agencija BEE DOO ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
• Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BEE DOO.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (AVIO ARANŽMANI):
CLAN 4.
“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja – već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično. Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

Your Details

Let us know how to get back to you.


How can we help?

Feel free to ask a question or simply leave a comment.