NOVA GODINA: TAJLAND PHUKET + BANGKOK Termin putovanja: 25.12.- 05.01. / 9 noćenja - BEE | Business Ways

NOVA GODINA: TAJLAND PHUKET + BANGKOK Termin putovanja: 25.12.- 05.01. / 9 noćenja

NOVA GODINA: TAJLAND   PHUKET + BANGKOK

Termin putovanja: 25.12.- 05.01. / 9 noćenja

Tajland poznat kao kulturni fenomen, raj za šopingholičare i turističko blago će Vas ostaviti bez daha, a neodoljivi Bangkok, glavni grad Tajlanda je grad ogromnih kontrasta, pulsirajuća metropola sa 10 miliona stanovnika. Ovo je grad u kojem ćete na jednom mjestu pronaći fantastične šoping centre pored kojih se nalaze i 200 godina stare kućice. Sve ovo će na Vas ostaviti poseban dojam i želju da ponovno posjetite ovaj šarmantni grad. Uz sve ovo je i nezaobilazna posjeta Phuketu, tajlandskom najživljem i najdinamičnijem ljetovalištu. Ova živopisna zemlja  ”okupana suncem” koja prosto “opija” strance, ima najveći broj turista od svih zamalja jugoistočne Azije, a kada “doživite” ovu zemlju biće vam jasno i zašto je to tako. …Uživat ćete!

 

CIJENA ARANŽMANA:

HOTELI 4*CIJENA ZA REZERVACIJE DO 15.08.CIJENA ZA REDOVNE REZERVACIJE
MINIMALNO 20 PRIJAVA3.199 KM3.299 KM
MINIMALNO 15 PRIJAVA3.299 KM3.399 KM

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Phuket – Bangkok – Doha  – Sarajevo
 • Avio prevoz na relaciji Phuket – Bangkok
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi noćenja sa doručkom
 • Svi transferi prema programu
 • Pratioca putovanja (uz minimalno 20 putnika)
 • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:                                                                                               

 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Aerodromske takse cca 89 eur
 • Doplatu za 1/1 sobu
 • Troškove ishođenja vize u Zagrebu 150 KM po osobi – potrebno:

Pasoš važeći najmanje 6 mjeseci

Kopiju prve stranice pasoša

Kopiju avionske karte

Popunjenu aplikaciju za izdavanje vize

 • Fakultativne izlete

 

KRATAK OPIS PUTOVANJA:

 1. DAN/ 25.12.2019 / Sarajevo – Doha

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo 2 h prije leta: Let za Dohu u 12:00 h na letu QR294. Slijetanje u Dohu u 19:15 h. Nastavak leta za Phuket u 20:15 h na letu QR842.

 1. DAN/ 26.12.2019 / Doha – Phuket

Slijetanje na Phuket u 07:05 h (sva vremena su lokalna).  Po dolasku susret sa lokalnom agencijom te transfer do hotela. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje

 1. DAN / 27.12.2019/ Phuket  

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za individualni obilazak najvećeg tajlandskog otoka. Phuket se bez sumnje ubraja među najpopularnije turističke destinacije diljem svijeta. Duge bijele pješčane plaže, kristalno bistra voda i beskrajna gostoljubivost domaćih stanovnika ovaj otok čine tropskim turističkim rajem. Peporučujemo fakultativno izlet: obilazak starog dijela Phuketa. Noćenje u hotelu.

 1. DAN/ 28.12.2019 / Phuket  

Doručak u hotelu. Slobodno virjeme za boravak na jedinstvenim plažama Tajlanda. Također, preporučujemo vam fakultativni odlazak na izlet na živopisno ostrvo Phi Phi, mjesto je snimanja kultnog filma „The Beach“ poznatog filmskog redatelja Dannya Boyle. Noćenje u hotelu.

 1. DAN / 29.12.2019 / Phuket

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za uživanje na Tajlandskim plažama. Preporučujemo fakultativni odlazak motornim čamcem u  “Phang Nga Bay”  zaljev koji je dio Andamanskog mora i nalazi se između Phuketa i kopnene obale. Smatra se granicom zaljeva na jugu. Prilično veliko područje gotovo 400 metara kvadratnih je zaštićeno područje sa statusom nacionalnog parka.Noćenje u hotelu.

 1. DAN / 30.12.2019 / Phuket

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje u hotelu.

 1. DAN / 31 .12.2019 / Phuket – Sretna Nova godina

Nakon doručka odmor na plaži- Navečer individualni doček Nove godine na plažama Phuketa.

 1. DAN / 01.01.2020 / Phuket – Bangkok

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela te transfer na lokalni aerodrom na lokalni let za Bangkok. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme.

 1. DAN / 02.01.2020 / Bangkok

Doručak u hotelu. Preporučujemo vam fakultativni izlet: poludnevni obilazak Bangkoka. Obići ćemo najstariji hram u Bangkoku – Wat Arun (hram zore). Po završenom obilasku Wat Aruna odlazimo do hrama Wat Pho. Hram je poznat po statui ležećeg Bude koja je duga 46 metara. Nakon obilaska hrama nastavljamo ka Grand palace-u. Spektakularna Kraljevska palata pružiće nam uvid u impozantnu arhitekuru i sjaj Tajlanda. Godinama je služila kao rezidencija tajlandskih kraljeva, a u sklopu njenog kompleksa nalazi se i Wat Phra Kaew, hram čuven po statui smaragdnog Bude. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN / 03.01.2020 / Bangkok   

Doručak u hotelu. Slobodan dan. Noćenje u hotelu.

 11.DAN / 04.01.2020 / Bankok – Doha

Nakon carinskih formalnosti, prijava na let QR981 za Bankok u 20:20 h. Slijetanje u Dohu u 23:59 h

12.DAN / 05.01.2020 / Doha – Sarajevo

Nastavak leta za Sarajevo na liniji QR293 u 07:00 h. Slijetanje na sarajevski aerodrom planirano je u 11:00 h.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. U slučaju manjeg broja projava agencija zadržava pravo izmjene cijene. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE BEE DOO.,Storniranje putovanja: Za otkaz 80 – 70 dana prije polaska: 30% storno troškova; 70-50 dana: 40% storno troškova; za 50-40 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 40 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu..  KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

 

Your Details

Let us know how to get back to you.


How can we help?

Feel free to ask a question or simply leave a comment.