Malta 28.12. – 03.01.2020 - BEE | Business Ways

Malta 28.12. – 03.01.2020

MALTA
Termin putovanja: 28.12. – 03.01. / 7 dana – 6 noći  | Prijevoz: AVION – Turkish Airlines

Putovanje na Maltu – tamo gdje se duh Evrope prepliće sa mirisom Afrike. Malta je grupa od 3 ostrva u Mediteranu. Zanimljiva i burna historija ostrva, praćena jednim od najboljih plaža u Evropi i bogatim noćnim životom, učinili su od Malte jedno od najinteresantnijih turističkih destinacija za odmor u Evropi u posljednjih nekoliko godina.

Ostrvo se nalazi u velikoj blizini Italije (96 km od Sicilije), a ni Afrika joj nije daleko (291 km). Sa svojom malom površinom i malim brojem stanovnika, Malta je prava mikro zemlja i jedna od najmanjih zemalja Evrope, a njen glavni grad Valeta ima svega 7.000 stanovnika!

Malta je istovremeno mjesto prepuno tajni. Toliko toga nerazjašnjenog i dan danas postoji ovdje, da arheolozi i historičari iz čitavog svijeta, desetinama godina unazad rade na rasvjetljavanju nekih od misterija ostrva. Tu se prije svega misli na stare hramove Hagar Qim i Mnajdru, ali i na brojne druge lokalitete poput Prozora Azora. Otkrijmo tajnu Malte zajedno

CIJENA ARANŽMANA  po osobi – minimalno 20 prijava:

 

HOTELI

Cijena za rane rezervacije do 31.10.Cijena za redovne rezervacije
Windsor hotel 3* ili sličan – Silema – http://www.windsorhotelmalta.com/899 KM999 KM
The Preluna hotel 4* ili sličan –https://www.preluna.com/1099 KM1199 KM

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Malta – Sarajevo
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
  • Smještaj u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom
  • Pratilac grupe (uz minimalno 20 prijava)
  • Organizacija putovanja
  • City taxu

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:                                          

 

  • Aerodromske takse + 435 KM
  • Doplata za jednokrevetnu sobu:
  • Fakultativni izleti
  • Putničko zdravstveno osiguranje

 

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / 28.12.2019 / SARAJEVO –ISTANBUL-  MALTA

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo 2 sata prije leta: Let za Istanbul   12:00 h na letu TK 1022 . Slijetanje u Istanbul u 15:45 h. Nastavak leta za Maltu  u 18:40 na letu TK 1371 (sva vremena su lokalna).  Po dolasku suret sa lokalnom agencijom te transfer do hotela. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje

II DAN / 29.12.2018 / VALETA – RABAT-  MDINA

Doručak. Nakon doručka reporučujemo vam fakultativni izlet u Vallettu. Tokom razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravljao je ostrvima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana (ulaznica nije uključena), razgledati Caravaggiove freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Slobodno vrijeme za ručak. U nastavku ćemo posjetiti naselje TA’QALI uz obilazak radionica malteških obrtnika, prisustvovanje puhanju i oblikovanju stakla, kao i izradi tradicionalnih filigranskih srebrnih i zlatnih predmeta. Za kraj izleta izvana ćemo razgledati prekrasnu crkvu u gradiću Mosta, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi. Povratak u hotel. Noćenje. / MAL9.12.2018

III DAN / 30.01.2019  / GOZO

Doručak. Nakon doručka reporučujemo Vam fakultativni odlazak do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i historijskim znamenitostima. U okviru izleta predviđena je i posjeta glavnom gradu ostrva – Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo. Odlazak do romantičnog zaliva gdje je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, koji će vas ostaviti bez daha. Povratak u hotel. Noćenje  DAN / MALTA / 29.12.2018

IV DAN / 31.01.2019 / MALTA

Doručak. Slobodno prijepodne. U večernjim satima tradicionalni doček Nove godine (induvidualno) – SRETNA NOVA 2020 GODINA Povratak u hotel.  Noćenje u hotelu.

V DAN / 01.01.2020  / TURA TRI GRADA

Doručak. Nakon doručka reporučujemo vam fakultativni odlazak poludnevni izlet TURA TRI GRADA. Područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada – Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stepeni na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La ValLette vodio obranu tokom Velike opsade 1565. Povratak u hotel. Noćenje.

 VI DAN / 02.01.2019 / HRAM HAGAR QIM                                                                                                                        

Doručak. Nakon doručka reporučujemo vam fakultativni poludnevni  izlet u Hram Hagar Qim. Izlet započinje posjetom jednom od najstarijih kamenoloma na Malti. Danas je pretvoren u vrhunsku turističku atrakciju i pruža prelijep  prikaz jedne od vodećih vještina Malte – korištenje vapnenca u građevinske svrhe. O čaroliji antičke Malte naučit ćete u Hagar Qimu, najznačajnijem nalazištu na Malti, s fantastičnim pogledom na široki pejzaž plavog Mediterana i otočić Filfla. Od Hagar Qima nastavit ćemo do mjesta Wied iz-Zurrieq, gdje se možete, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, ukrcati na brod (nije uključeno u cijenu izleta) i posjetiti Plavu špilju poznatu po kristalno čistom moru. Povratak u hotel. Noćenje

VII DAN / 03.01.2019 / MALTA- ISTANBUL –  SARAJEVO                                                                                                 

Doručak, odjava iz hotela I polazak ka  aerodromu. Prijava na let TK1370 za Istanbul u 09:30 h, predviđeno vrijeme za slijetanje je 13:45 h zatim let TK 1025 za Sarajevo.Nastavak leta za Sarajevo u 19:30 h. Predviđeno vrijeme dolaska u Sarajevo je 19:25 h.

NAPOMENA: Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Malte.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

Plaćanje može biti:  Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun .

Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE BEE DOO.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije.

Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje.

Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU.

Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

Your Details

Let us know how to get back to you.


How can we help?

Feel free to ask a question or simply leave a comment.