SPECIJALNA PONUDA ZA NOVU GODINU 2020. DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA FLY DUBAI - BEE | Business Ways

SPECIJALNA PONUDA ZA NOVU GODINU 2020. DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA FLY DUBAI

SPECIJALNA PONUDA ZA NOVU GODINU 2020.
DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA FLY DUBAI

DUBAI
27.12. – 03.01.2020.
8 dana, 7 noćenja – avio

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost.
Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskim projekata i orijentane atmosfere pretvoriće svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucajuće palate, fantastičan podvodni svijet – jednom riječju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika.

1. DAN – SARAJEVO
Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu tri sata prije leta na liniji FZ762, u 17:25 sati. Slijetanje u Dubai u 02:00 sati (sva vremena su lokalna), te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje

2. – 7. DAN – Dubai
Tokom vašeg boravka u Dubai-u imaćete priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom):

Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu, neboder koji je s antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nhjana preimneovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 katova, sadrži oko 1.000 stanova, urede na 40-ak katova, Armanijev hotel i promatračnicu na 124. katu
Burj Al Arab – već godinama simbol Dubaiske raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvijezdica na svijetu, smješten je na umjetnom otoku uz plažu Jumeirah, otok je s kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsijeća na jedro

Muzej Dubai – građen početkom 19. stoljeća smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejem, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja prezentira povijest Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu povijesnim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu

Palm Jumeirah – trenutno najveći umjetni otok na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mali otočići koji cijeloj građevini daju oblik kruga

Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu.

Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama.

Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenome Ski Dubai.

Krstarenje brodom (Dhow Cruise) po zaljevu Dubaija s uključenom večerom.

Ski Dubai – čudesno zimsko skijalište na zatvorenome usred pustinje gdje se u ljetnim mjesecima može skijati i na vanjskoj temperatuti od 42 stupnja celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su umjetni, a borovi lažni.

The World – arhipelag od 300-ak malih umjetnih otočića koji su građeni u obliku Zemlje, svaki otočić predstavlja jednu državu, a njihov raspored podsjeća na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i svi otočići su na prodaju, cijeli projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.

8. DAN – DUBAI – SARAJEVO
Rani transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za SARAJEVO u 12:55 sati na liniji FZ761. Slijetanje u Sarajevo u 16:15 sati po lokalnom vremenu, uz predivno iskustvo, nadamo se.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 2399,00 KM DO 11.11.2019.
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA 2599,00 KM DO 12.11.2019.

CIJENA UKLJUČUJE:
• Aerodromske takse
• Transfer modernim turističkim autobusima na relaciji DUBAI INTETRNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL-DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT
• Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI ARILINES (prtljag do 20kg po osobi)
• 7 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u dijelu grada Tecom ili Al Barsha
• Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
• Troškove viziranja pasoša – 180,00KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci od dana povratka).
• Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje.
• Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta)
• Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 16 KM
• Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu

NAPOMENE:
• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije ili individualno)
• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije Bee doo.
NAPOMENE:
• Popust za djecu od 2 do 12 godina – 10 % na kompletnu cijenu aranžmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima.
• Popust za trecu osobu na pomocnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranzmana.
• Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
• Bee d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
• Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u novogodisnjoj sezoni mogu biti otežani.
• Bee d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
• Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije Bee doo.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
CLAN 4.
“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja – već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

Your Details

Let us know how to get back to you.


How can we help?

Feel free to ask a question or simply leave a comment.