BEČ (5 dana / AUTOBUS) 28.12. - 02.01.2020. – 3 noćenja - BEE | Business Ways

BEČ (5 dana / AUTOBUS) 28.12. – 02.01.2020. – 3 noćenja

BEČ

(5 dana / AUTOBUS)

28.12. – 02.01.2020. – 3 noćenja

 

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet… Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma – gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu… U Beču živi oko 1,6 miliona ljubaznih Bečlija udaljenih od Sarajeva samo 800 km…

 

 1. DAN – 28.12.2019. (SUBOTA) BIH
  Polazak iz BiH u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju…

 

 1. dan – 29.12.2019. (NEDJELJA) BEČ

…sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku FAKULTATIVNO razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Nakon razgleda grada odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

 

 1. dan – 30.12.2019. (PONEDJELJAK) BRATISLAVA – PARNDORF

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogucnost FAKULTATIVNOG odlaska prema tržnom centru Parnodrfu (www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/). Slobodno vrijeme za shopping cca 2h. Voznja prema Bratislavi. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča: Mihaelska kapija, Hlavne namjesti, Rolandova fontana, Narodno pozoriste… Slobodno vrijeme. Povrataka prema Beču u večernjim satima. Noćenje.

 

 1. dan – 31.11.2019. (UTORAK) Beč – Schonbrunn – nova godina

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Nakon kraćeg odmora odlazak do centra grada i doček nove godine na jednom od gradskih trgova. SRETNA NOVA GODINA. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. dan – 01.01.2020. (SRIJEDA) Beč – bih

Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim narednog dana.

FIRST MINUTE CIJENA DO 11.11.2019. (za uplate avansa od min 30%)

 

HOTELCijena 1/3Cijena ½Cijena 1/1
IBIS BUDGET ST MARX 2* ili slican – 2 noćenja   
395,00 KM395,00 KM655,00 KM

 

 

REGULARNA CIJENA OD 12.11.2019. (za uplate avansa od min 30%)

 

HOTELCijena 1/3Cijena ½Cijena 1/1
IBIS BUDGET ST MARX 2* ili slican 

445,00 KM

445,00 KM 

705,00 KM

 

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA)

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama
 • Smještaj u Hotelima Ibis Budget St Marx 2* ili sličan na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete, ulaznice za muzeje:
 • Putničko zdravstveno osiguranje 8KM
 • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) u zavisnosti od raspoloživosti.

 

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/2 ili 1/3.
 • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije Bee d.o.o.

Your Details

Let us know how to get back to you.


How can we help?

Feel free to ask a question or simply leave a comment.